Meny Stäng

Ungdomssektionens våravskjutning 2016

Söndagen 12/6 genomfördes 2016-års upplaga av Ronneby/F17 Psk ungdomssektions traditionella våravskjutning med fältskytte med luftpistol på Fornanäs skjutbana.

15 taggade skyttar, ivrigt påhejade av sina nära och kära, gav sig i kast med en utmanande bana signerad T´nT events. Förutom några vanliga fältmål och de klassiska ”Mariekexen” avslutades banan med sex svajande ballonger på slak lina, och som om det inte skulle vara nog för att få utslag, en ensam lerduva upphängd i en tunn lina. Här räknades poängen ”baklänges” dvs skytten hade sex skott för att få ner duvan från snöret och poängen blev lika med antal ”icke avlossade skott”.

Vid prisutdelningen lyckönskade Tobbe deltagarna och delade även ut priserna från Västerviks Psk propagandatävling, där Ronnebyskyttarna (som vanligt) placerat sig mycket bra. Anders Svensson och Bertil Krokhammar, som under många år verkat för att främja luftskyttet, uppmärksammades också.

Ett mycket lyckat arrangemang!