Meny Stäng

IPSC/Dynamiskt skytte

Idag utövar vi i Ronneby PSK IPSC Handgun!

Vi välkomnar såväl gamla som nya skyttar, för dom som inte innehar en IPSC tävlingslicens anordnar vi kurser för detta regelbundet. Vänligen kontakta oss (se nedan) för detaljer och bokning.

Vad är dynamiskt skytte?
Dynamiskt är någonting kraftfullt och oändligt i sin variationsmöjlighet.

I Dynamiskt Sportskytte får arrangören av en tävling, utifrån skjutbanans förutsättningar för säkert skytte, placera tavlorna på vilket avstånd som helst, i vilka vinklar som helst och kräva vilka skjutställningar som helst. Tavlorna får även vara rörliga, placeras snett, vara skymda eller beskurna för att framstå som mindre. Det gör att varje skytteutmaning alltid blir olik alla andra och oändlig i sin variationsmöjlighet.

Dynamiskt Sportskytte är en idrott som kräver mycket av utövaren i form av koncentration, självdisciplin och fokus. Målet är att balansera precision och hastighet till en för skytten optimal kombination. Säker vapenhantering är av högsta vikt då skytten ofta förflyttar sig med ett skarpt vapen i handen. Av denna anledning så krävs en godkänd IPSC licens för både träning och tävling.

Dynamiskt Skytte bedrivs i fyra grenar – pistol, hagelgevär, gevär och miniatyrgevär. Måltavlorna är 57 gånger 45 centimeter med flera poängzoner. Den mittersta, svåraste och minsta kallas A-zon och ger 5 poäng per träff.

IPSC-handgun utövas med enhandsvapen (både revolver och pistol) på avstånd upp till 60 meter.

Träningstider
Lördagar 10.00

Youtube
Ronneby Pistolskytteklubb IPSC

Kontaktperson
Stefan Kruse 
stefan@ronnebypistol.se