Meny Stäng

Sportlovet 2016

Ronneby/F17 Pistolklubbs ungdomssektion hade traditionellt öppet för prova på under sportlovsveckan. Två dagtider, tisdag och torsdag, 0900-1500 och två kvällstider, tisdag och torsdag 1700-2000 hade vi öppet.

Ungefär 900 tavlor och 9000 skott senare kunde vi konstatera att inte mindre än 175 sportlovslediga ungdomar, med och utan föräldrar hade kommit till skjuthallen i Espedalsskolan och provat på vår idrott.

Många av nybörjarna var fantastiskt duktiga och toppresultatet på tisdagen var 98p av 100 och 96p av 100 på torsdagen.

Deltagarna kom både från närområdet och från mer fjärran platser. Den som rest längst kom ända från Paris (inte enbart för att skjuta luftpistol, dock).

På torsdagseftermiddagen kom en tapper styrka från fritidshemmet på Thorén Framtid, f.d. Karl-Oskarskolan, på besök. Fritidsledare Daniel med tre kollegor och ett 20-tal skjutsugna ungdomar. Som vanligt gjorde fritidsledarna upp i ”Thorén open”. Samtliga gjorde fina insatser, men det blev förra årets segrare Birgitta som knep förstaplatsen även i år, tätt följd av Malin, Daniel och Tord.

Förutom våra vanliga ungdomsledare tog vi även nytta av Teo, Tuva, Ida och Wilma. De räknade tavlor, instruerade och hjälpte de sittande skyttarna till rätta på ett jättebra sätt.

Tack till alla som ställde upp!

Ungdomstränarna