Meny Stäng

Traditionsenlig våravskjutning på Fornanäs skjutbana

Lördagen 24 maj genomfördes traditionell ”säsongsavslutning” med ungdomssektionens medlemmar på huvudklubbens skjutbana i Fornanäs. Det handlade om fältskytte med luftpistol, en gren som inte är så vanlig internationellt.

Trots det oroliga väderläget och kommunens invigning av nya rastplatsen på Sörbydal mötte 12 förväntansfulla skyttar, och ett tiotal anhöriga upp. Som vanligt hade TnT Event Production, lagt en bana som vid första anblicken verkade enkel men som trots det var utslagsgivande.

I klassen något äldre juniorer blev det en riktigt hård uppgörelse om silverplatsen. Efter att ha gjort strålande grundomgångar låg Sofie Nilsson och Sara Ekerup lika (båda med fullt antal träff och samma resultat på poängmålen). Det blev en särskjutning av det mer ovanliga slaget. Först efter 19 (!) särskjutningsskott, först på fallmålen och därefter på poängmålen avgick Sara Ekerup med en knapp men dock seger.

Efter korvgrillning och fika utdelades priserna. Wilma Lundqvist fick även motta klubbens pris till säsongens mest aktiva yngre juniorskytt.

Resultatlista Krokhammars Våravskjutning 2014 – traditionsenlig fältskjutning LP på och omkring Fornanäs skjutbana.

Tävlingsledare: Bertil Krokhammar
Exekutiv producent: Anders Svensson
Teknisk support: Anna Cronström Håkansson
Tack till: Larssons Rör&VVS